בדיקת בודק מוסמך של סירי בישול בקיטור:
פקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש), 1970- תש"ל, מחייבת שכל קולט קיטור ייבדק, לכל המאוחר, כל 26 חודשים, על ידי בודק שהוסמך על ידי מפקח עבודה ראשי במנהל הבטיחות התעסוקתית והבריאותית, שהסמכתו בתוקף ושהנו מורשה לבצע את הבדיקות הקבועות בחוק ולתת תסקיר בדיקה על ממצאיו.
קולט קיטור הנו מיכל או מתקן המשמש להכיל קיטור בלחץ הגדול מהלחץ האטמוספרי. תחת הגדרה זו נכנסים סירי בישול המהווים קולטי קיטור והמשמשים בבתי מלון, מקומות הסעדה גדולים, בתי הבראה והארחה ובכל מקום בו הם נדרשים.
על מנת שסיר הבישול ייחשב כקולט קיטור עליו לענות להגדרה בחוק של "קולט קיטור", וזאת עפ"י פקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], תש"ל 1970.
קיימים דגמים שונים של מערכות לבישול מזון ולכן כדי לקבוע באם סיר מסוים מחויב בבדיקת בודק מוסמך, יהיה צורך בבחינתו מקרוב. במקרה זה יהיה צורך לפנות לבודק מוסמך, שלאחר בחינת הסיר יחווה את דעתו בהתאם.
הבדיקות הנדרשות על פי חוק הנן:
- בדיקה ראשונה או תקופתית- מבוצעת כאשר סיר הבישול נקי מתכולתו והוא מצוי במצב עבודה. מטרת הבדיקה לבחון את דרך הפעולה של הסיר, את מידת תפקוד מערכות ההגנה המותקנים בו, לוודא כי אופן התקנתו או הצבתו ומקום הצבתו אין בהם כדי לפגוע בפעולתו של הסיר, לוודא כי אין דליפות קיטור מגופו או מאביזריו ולהבטיח כי הוא בטוח להמשך עבודה.
- בדיקה הידרוסטטית- מדובר בבדיקה הנעשית באמצעות מים בלחץ מבחן הגדול בדרך כלל פי 1.5 מלחץ התכנון שקבע היצרן. הבדיקה נעשית בתדירות שנקבעה בחוק, או כאשר בוצעו בקולט הקיטור תיקונים המחייבים בחינתו החוזרת בלחץ המבחן. יובהר, כי על פי החוק, במידה ולא ניתן להוכיח שגרת בדיקות המבטיחה את רציפותן על פי חוק, נדרש לבצע בדיקה הידרוסטטית בלחץ המבחן כאמור.
לחברת איוויקס שירותי הנדסה ניסיון רב שנים ומוניטין רב בתחום ציוד הלחץ בכלל ובתחום סירי הבישול בפרט וברשותנו הסמכה כחוק לבצע בדיקות של בודק מוסמך לסירי הבישול שברשותכם.
אנו ממליצים בפניכם להקדים וליצור עמנו קשר לתיאום מועד לביצוע בדיקת בטיחות על פי המוגדר בפקודת הבטיחות ובתקנותיה ובכך להבטיח את בטיחותכם, את בטיחות המשתמשים בציוד מטעמכם ואת בטיחות הסביבה בה מוצב סיר הבישול.
(adi@ewics.co.il, 09-7654114, 0522-234725)