אין לך הזדמנות כה ייחודית להיחשף לטכנולוגיות ופיתוחים מהשורה הראשונה, כשכולם פרושים לפניך, כשטיח ארוך וססגוני עטור ידע וחדשנות, כבתערוכת הריתוך הבינלאומית. זו הזדמנות פז לבחון מקרוב, להקשיב לדבר המומחים ממקור ראשון, להתחכך בעמיתים מכל העולם ולקחת לעצמך פסק זמן משגרת היומיום כדי ליהנות באמת ולהשכיל כאחד.
בעודנו משייטים אלעל, כשנהר הריין נחשף מבעד לעננים במלוא עוצמתו ויופיו, אתה מבין עד כמה מעשה הבריאה מקבל ביטוי נוסף מרחיק לכת, במיוחד בימים שבין כסה לעשור. בעודך חולם בהקיץ, ממלמל לעצמך ״מה טובו מעשיך השם״, הקברניט מקיץ אותך מהרהורי הרוחניות וחשבון הנפש, אי שם במרומים, כשהוא כורז לצוות שאנחנו ב״גובה 10״ ונותן למעשה את האות להנמכה מתונה אל היעד.
הפעם אני עושה את פעמיי לדיסלדורף גרמניה אל תערוכת הריתוך השנתית הבינלאומית, שם ב Arena/Messe Nord התחנה הסופית של קו המטרו מספר 78. זו אינה לי התערוכה הבינלאומית הראשונה ולבטח רחוקה היא מלהיות האחרונה, אך כשמדובר בתערוכת הריתוך המהווה נדבך כה חשוב ומרכזי בחייך, ליבת העיסוק שלך, הטעם שונה והתיבול ריחני וערב לחך באופן שאינו יודע גבולות. מדובר בפסגת הטכנולוגיה העולמית, פיתוחים יוצאי דופן שכל תכליתם, שאיפה לאופטימיזציה ברמת הריתוך ובאיכותו.
היום הראשון לתערוכה מרגש מאין כמוהו, הן למארגנים, הן למציגים אך בעיקר למשתתפים בה. זו הזדמנות פז להיחשף למרכולתם של כל היצרנים והמפתחים בעולם, אלה המהווים את חוד החנית של תעשיית מכונות וציוד הריתוך והחיתוך מחד ואלה המספקים פתרונות קסומים במיוחד בכל הקשור לציוד מיגון אישי, חליפות ומסכות ריתוך, אבקות ותיילי ריתוך וכן סביבת עבודה ירוקה.
בתערוכה בסדר גודל כזה אינך יכול לפסוח על מכרים וחברים למקצוע אותם אתה פוגש בכל פינה, אבל זו הזדמנות טובה לפגוש ולהכיר גם את אלה שעדיין לא התוודעת אליהם מספיק בארץ אבל גם אלה שמייצגים את פסגת הטכנולוגיה ובאפשרותך לשמוע מהם, ממקור ראשון, על החידושים האחרונים שפותחו על ידם.
רבות ניתן לכתוב ולאזכר בנוגע לטכנולוגיות החדישות הרבות אליהן נחשפתי בתערוכה אלא שהזמן יכלה אך המה, תודה לאל, לא יכלו. בלא להמעיט חלילה ברמת החדשנות ובאיכות כלל הטכנולוגיות שהוצגו בתערוכה, אעמוד על מספר טכנולוגיות שצדו את עיניי ומצאתי לנכון לשתף אתכם בהן:
ריתוך בשיטת GTAW– כידוע, ריתוך בטכנולוגיית GTAW (טיג) מחייב את הרתך לקואורדינציה משולשת בין שתי ידיו ועיניו, ולמיומנות יוצאת דופן שכל תכליתה ליצור ריתוך מקצועי ואיכותי, במיוחד בשורש המחבר. בדרך כלל אנו נדרש לריתוך שורש בשיטה זו, שעה שמדובר במחבר שלא ניתן לגשת אליו מצדו השני ואיכות הביצוע של ריתוך השורש חייבת להיות גבוהה, בפרט כשמדובר בחלקים שונים נושאי לחץ. כדי להתגבר על הסובייקטיביות והקואורדינציה הגלומות בשיטה זו כאמור, פותחה טכנולוגיה המאגדת את האלקטרודות, זו המתכלה וזו הבלתי מתכלה ושילובן בידית אחיזה אחת. המשמעות הינה, שדרגות החופש צומצמו למעשה משלוש לשתיים בלבד וכעת הרתך נדרש להישיר מבט, לאחוז בשרביט הדו תכליתי ולבצע עבודות ריתוך באיכות אופטימלית.
מצלמת עוקבת Live– במהלך ביצוע ריתוך חצי אוטומטי בשיטת GMAW (מיג, מאג) מסונפת לידית הריתוך מצלמה עוקבת ברמת רזולוציה גבוהה באיכות HD ובעלת כושר עמידות בחום גבוה. שוו בנפשכם שמדובר באותה קרן המאפשרת לרתך המפעיל בתהליך SAM (ריתוך בקשת חסויה) לשלוט במרכזיות הריתוך במחבר, אלא שהפעם מדובר במצלמה משוכללת במיוחד. נתוני הצילום מוצגים על מסך בעמדת הריתוך והרתך המפעיל יכול לעמוד מקרוב אחר איכות הביצוע ולתקן היכן שנדרש בזמן אמת. יתר על כן, תיעוד ויזואלי זה יכול לשמש לניתוח ממצאי הביצוע על ידי מנהליו מחד אך גם ככר נוח להכשרת רתכים מתלמדים והכוונתם בהתאם.
בקרה ושליטה מרחוק– זהו ללא ספק חלומו של כל בעל מפעל יצרני (ולא רק) המבצע עבודות ריתוך מסוג כלשהו. בכל תחנת ריתוך נקבעים מראש פרמטרי הריתוך המהווים פונקציית מטרה, אלה הנדרשים לעבודה כמוגדר ב WPS המאושר. הרתכים נדרשים לעבודה בהתאם למוגדר ב- WPS כמובן, אבל הרי כולנו יודעים, למרבה הצער, שבפרקטיקה הנוהגת לא תמיד מלווה מפקח ריתוך מוסמך את העבודות. אשר על כן, במקרה זה אין ערובה אובייקטיבית לכך, שהרתכים פועלים על פי הקבוע ב WPS ואין ודאות באשר לאיכות הביצוע. אחרי הכל בדיקות לא הורסות מספקות לנו אינדיקציות גיאומטריות אך אין בהן די כדי להעיד על חוזקו של המבנה המרותך. מערכת הבקרה והשליטה מרחוק באה לתת מענה לכך. מחד, חריגה מפרמטרי הריתוך הנדרשים מובילה לנעילת הרתכת ומאידך, קיים תיעוד אובייקטיבי במערכת שישמש לברור המקרה על ידי הדרגים הניהוליים אך גם ישמש כראיה אובייקטיבית לכך, שהמפעל מבקר את הרתכים על בסיס יומי ותיעוד לכך שמור במפעל. התוצאה, גם במקרה זה הינה, הגברת רמת האיכות ובקרת הביצוע והבאתה לרמה אופטימלית.
ריתוך וירטואלי– בנוסף, אבקש להתעכב על הדובדבן שבקצפת. אפליקציה וירטואלית מדהימה וירוקה פותחה לצורך לימוד ריתוך מעשי, כך, שבסיום ההכשרה הרתך מיומן בצורה משמעותית (עד כדי 70%) לביצוע ריתוכים ״על רטוב״. כל שנדרש הוא להגדיר, בין השאר, את שיטת הריתוך, סוג המחבר, התנוחה והפרמטרים ומתחילים לרתך וירטואלית את המחבר. העומד מן הצד הינו היחידי שלא חווה את חווית הריתוך והדבר נדמה לו כילד המשחק בצעצועיו. מנגד, הרתך עצמו חווה חווית ריתוך אמיתית גם כאשר הוא למעשה מרתך וירטואלית לעיני כל. מהלך הריתוך כולו מוקלט בוידאו, הפרמטרים מתועדים, הפערים מודגשים והרתך מקבל על צג המחשב משוב פרטני על עבודתו, בהתייחס לשלבי הביצוע השונים. זוהי בהחלט מהפכה, שכן לא עוד שימוש מוגזם בפלטות לניסיונות ריתוך ולימוד, לא עוד השקעה מרובה בחומרי גלם וריתוך, לא עוד בעיות בטיחות ובריאות, לא עוד פגיעה באיכות הסביבה ולא עוד העדר תיעוד ממצאי הביצוע ובקרת הביצוע.
הכל ירוק יותר, חסכוני יותר, בטוח יותר ואפקטיבי יותר.
גאווה ישראלית "כחול לבן"– מה שהיה לגולת הכותרת בתערוכה, הינו הפיתוח המהפכני של מפעל זיקה הישראלי, התורם לשמירה על בריאותם של הרתכים והסובבים אותם במהלך הריתוך.
כידוע, עשן הנפלט במסגרת הריתוך הינו אוסף של חלקיקים הנפלטים במהלכו מהאלקטרודה וחומר הבסיס המיועד לריתוך. המנגן (Mn) הינו אלמנט חשוב במיוחד בפלדה ויחד עם הפחמן הוא אחראי לחוזקה. יתר על כן, המנגן משפר משמעותית את הפלסטיות וקשיחות הפלדה. על פי מחקרים שבוצעו, חשיפה של הרתך והסביבה לפליטות גבוהות של נדפי מנגן גוררת פגיעה קבועה במרכז העצבים ("מנגניזם") ומעוררת סימפטומים דומים לאלה שבמחלת הפרקינסון.
אלקטרודה עם תכולת מנגן נמוכה, אשר פותחה על ידי זיקה, עושה את ההבדל בין חשיפה למחלה קשה לבין שמירה על בריאות העוסקים בריתוך. לשם ההשוואה אלקטרודה רוטילית "רגילה" מסוג E6013 מכילה כ- 9-10% Fe-Mn באבקה ו- 0.4-0.5% בחומר הרתך. לעומת זאת באותה אלקטרודה אך משופרת נמצא 5-6% Fe-Mn באבקה ו- 0.24-0.28% בלבד בחומר הרתך. אלקטרודה בסיסית "רגילה" מסוג E7018 מכילה כ- 5-6% Fe-Mn באבקה ו- 1.0-1.1% בחומר הרתך. לעומת זאת באותה אלקטרודה אך משופרת נמצא 3% Fe-Mn באבקה ו- 0.6-0.7% בלבד בחומר הרתך.
יובהר, כי בשנת 2013, הארגון האמריקאי להיגיינה תעשייתית (ACGIH) החמיר את רף החשיפה המותרת (TLV – Threshold Limit Value) למנגן. הרף החדש, שעומד על כ- 0.02 חלקיקים בשאיפה ,הינו החמרה של פי 10 מהרף הקודם אשר עמד על כ- 0.2 חלקיקים.
יש לזכור, כי הקטנת תכולת המנגן, אמנם מקטינה את הסיכוי לחלות אך מגדילה את האתגר לשמור על התכונות המכניות הנדרשות של מתכת הרתך וזה אכן הושג על ידי זיקה.
אלקטרודות ריתוך מופחתות נדפי מנגן Z11-LMn E6013 ו- Z4-LMn E7018 H4R עברו הסמכה על ידי גוף פיקוח American Bureau of Shipping (ABS).
לסיכום, אם תשאלוני מה לקחתי מהתערוכה הזאת אשיב, שזו עמדה בסימן של חדשנות, בקרה ושליטה, איכות ומצוינות. באתי, השתתפתי, למדתי, החכמתי ועמדתי משתאה נוכח ההשקעה שלא תאמן בפיתוח, ביצירתיות, בחשיבה מחוץ לקופסא, ומעל הכל, ברצון עז ליצור לנו סביבת עבודה איכותית, בטוחה, ירוקה וחדשנית.
הכותב אינג' עדי א. עציץ, עורך דין, הינו יו"ר הוועדה הלאומית לריתוך, מפקח ריתוך מוסמך, בודק מוסמך של ציוד לחץ ומנכ"ל חברת איוויקס- שירותי הנדסה, פיקוח וייעוץ בע"מ.
© כל הזכויות שמורות לאינג' עדי א. עציץ, עו"ד ואין לעשות במאמר זה, כולו או חלקו, שימוש ללא קבלת אישורו מראש ובצורה פורמלית.